Ett stjärnskott till kock

Ett stjärnskott till kock

Kika in i Elizabeths värld av kryddor.

Elizabeth Haigh anses vara en av de starkast lysande stjärnorna på Londons mathimmel. Hon har samlat erfarenhet från ett antal av de bästa restaurangerna och kockarna och är nu redo för att öppna sitt eget ställe.

Elizabeth hade kommit långt på arkitektutbildningen när hon insåg att yrket skulle innebära många timmar framför datorn, vilket hon inte var intresserad av. Hon saknade det sociala umgänget i matlagningen.

”I min barndom lagade alla omkring mig mat. Jag växte bokstavligen upp med matlagning!”

Hennes singaporianska bakgrund fick henne att uppskatta ett brett urval av smaker, kryddor och stilar redan från en tidig ålder. I hennes familj förde maten alltid samman människor. Mat och matlagning är hennes sanna passion, och så småningom riktade hon all sin uppmärksamhet mot just matlagningen.

Elizabeth Haigh making burgers

Hon har också haft nytta av sin arkitektutbildning i köket. ”Jag lärde mig att vara extremt omsorgsfull och noggrann, vilket är viktigt på en så hektisk arbetsplats som ett kök.”

Elizabeths kärlek till kryddor framgår alltid tydligt. Åt Jarlsberg® skapade hon två burgare med asiatisk touch. En saftig och kryddig burgare med kimchi och en friterad vegetarisk burgare som innehåller seitan och krossade ramennudlar. Båda gifter sig utmärkt med den aromatiska och nötiga Jarlsberg®-osten.