Elizabeth Haigh - Fra arkitekt til kok

FRA ARKITEKT TIL KOK


Tag et kig ind i Elizabeths verden af krydderier.

Elizabeth Allen betragtes som en af de klareste stjerner på Londons kulinariske himmel. Med erfaring fra nogle af de bedste restauranter og kokke er hun nu klar til at åbne sin egen.

Elizabeth var godt i gang med sin uddannelse til arkitekt, da hun indså, at det ville betyde mange timer foran computeren, og det var ikke det, hun ville. Hun savnede det sociale omkring madlavningen.

"I min barndom lavede alle omkring mig mad. Jeg voksede bogstaveligt talt op med madlavning!"

Hendes singaporeanske baggrund havde gjort hende bevidst om en bred vifte af smage, krydderier og stilarter fra en tidlig alder. Mad havde altid bragt folk sammen i hendes familie. Mad og madlavning er hendes sande passion, og i sidste ende valgte hun at fokusere fuldt ud på madlavningen.

Elizabeth Haigh making burgers

Hun har dog også gavn af sin arkitektuddannelse i arbejdet med maden. »Den har lært mig at være ekstremt grundig og præcis, hvilket er vigtigt på en så hektisk arbejdsplads som et køkken".

Elizabeths store kærlighed til krydderier er altid tydelig. Hun har skabt to spændende burgere til Jarlsberg®. En saftig og krydret burger med kimchi og en stegt vegetarburger med seitan og knuste ramen-nudler. Begge går fantastisk i spænd med den smagfulde og aromatiske Jarlsberg®-ost.