recipe-image

• Quiche med laks •

• Ingredienser •

Du trenger

Deilig, myk og smakfull

Jarlsberg® introduserer deg for denne norske varianten av den tidløse Quiche Lorraine. I den klassiske quichen fungerer baconet som en kontrast til osten og purren. Vi har valgt å heve smaken på den kjente og kjære oppskriften ved å bruke norsk røkelaks for å skape en virkelig unik smak. Denne quichen smaker helt fortreffelig når den serveres med en frisk grønn salat med sennepsdressing.

Slik lager du quiche

Forvarm ovnen til 175 grader. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smuldredeig. Kna sammen deigen og tilsett vann. La deigen hvile i en time før du ruller den , mellom to ark med bakepapir, ut til en sirkel som dekker formen. Fjern bakepapiret og legg deigen i paiformen. Trykk deigen godt opp på kanten og prikk bunnen med en gaffel. Stek i forvarmet ovn til deigen er gyllen.

Skru ovnsvarmen ned til 150 grader. Bland egg og fløte, og krydre med salt og pepper. Skjær laks, Jarlsberg® og purre, og bland disse med eggeblandingen. Hell blandingen i paideigen. Stek i ovnen til eggeblandingen har blitt fast.