recipe-image

• Den perfekte cheeseburger •

• Ingredienser •

Du trenger

Alles favoritt

Her tar vi for oss en ekte klassiker – den perfekte cheeseburgeren. Alles favoritt.

Dersom du følger disse instruksjonene samt bruker kjøttdeig og ost av høy kvalitet garanterer vi at du vil få en saftig cheeseburger som alle vil elske.

Husk at det er selve burgeren som skal spille hovedrollen, så ikke overøs den med for mange forskjellige smaker. Noen få, men nøye utvalgte ingredienser gjør susen.

Slik lager du Cheeseburgeren

Start med garnityren; del opp ost, tomater og rødløk, vask salatbladene, og stek soppen og baconet.

For å lage selve hamburgeren trenger du 800 gram kjøttdeig, 2 eggehviter og 2 spiseskjeer med salt. Kjøttet kan du gjerne kverne selv ved å bruke en avkjølt kvern. Alternativt kan du ta en tur din lokale slakter eller butikk for å kjøpe ferdig kjøttdeig. Det er da viktig at du velger en kjøttdeig av høy kvalitet.

Bland så eggehvitene inn i kjøttet. Dette må gjøres rolig og forsiktig for å unngå at kjøttet blir kompakt og hardt. Når dette er gjort former du fire store burgere. Gni ned kantene på burgerne for å hindre at de deler seg når du senere skal snu dem i pannen.

Plasser burgerne på et bakepapir og sett dem et kaldt sted (eksempelvis i kjøleskapet).

Sett stekepannen med et par dråper rapsolje på sterk varme. Deretter krydrer du burgerne med salt og pepper, før du steker dem en og en.

Etter to til tre minutter snur du burgerne og lar de steke nye to til tre minutter på høy varme. Senk så temperaturen og la burgerne få hvile i stekepannen. Dette vil sørge for at de etterstekes slik at du får en fin rosa kjerne. Ideelt sett skal de ha en kjernetemperatur på ca. 56ºC. Legg så på noen skiver Jarlsberg® og la osten smelte.

Mens du venter på at osten smelter, varm hamburgerbrødene i en panne eller ved hjelp av en brødrister. Tilsett ketchup og chipotlemajones på topp og bunn, før du legger til salatblader, tomater, rødløk, den ferdige burgeren, bacon og den stekte soppen.

Velbekomme!